pixel

Започва строителството на две сгради от „София Тех Парк”

sofia-tech

Комплексите „Лаборатория и офиси” и „Експериментариум” са двете сгради от „София Тех Парк”, за чието строителство днес бяха подписани договори. Инвестицията им възлиза на 14 млн. лв.

„Лаборатория и офиси” ще е с разгъната застроена площ от 13 000 кв.м. при цена от 10.4 млн. лв. Изпълнители са компаниите „Телекомплект” и „Тилев Архитекти”. „Експериментариум” ще бъде с разгъната застроена площ от 4000 кв.м и цена от 3.9 млн. лв. Строителството е поверено на „Трейс Груп Холд“.

Договорите бяха подписани от Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех Парк” и представители на фирмите изпълнители в присъствието на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Ана Янева.

От последното представяне на комплекса преди около месец има нови фирми, които са проявили интерес да участват в проекта „София Тех Парк”. „Те са както български, така и мултинационални компании. Те са в областта на информационните и комуникационни технологии”, уточни Панайотова.

Средствата по проекта са осигурени от ОП „Конкурентоспособност” и са на стойност 50 млн. EUR. Комплексът се стори на терен от почти 300 декара, намиращ се срещу зала „Арена Армеец” в столицата. Първият етап на проекта включва застрояване на почти половината от тази площ – 140 декара.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: