pixel

Започва изграждането на метрото от „Цариградско шосе“ до летище София

метро

Източник: vestnikstroitel.bg

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски ще присъстват на церемония по повод стартиране на проекта за изграждане на участъка от метрото – бул. „Цариградско шосе“ –жк „Дружба- Летище“, съобщиха от Столична община.

Събитието за началото на строителството ще се проведе в 13.00 ч. на бул. „Кръстьо Пастухов“ в жк „Дружба“ – при езерото в жк „Дружба“.

Участъкът представлява първия от двата лота на етап ІІІ на Проекта за разширение на метрото, включен в ОП „Транспорт“. Той включва разширението на линия 1 от бул. „Цариградско шосе“ до Летището с дължина 5 км. и 4 метростанции.

С пускането на новата отсечка времето за пътуване от Летището до централната градска част ще бъде 15-16 минути. На събитието е поканен премиерът Бойко Борисов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: