pixel

Започва 68-мото издание на Международния панаир в Пловдив

Международен панаир Пловдив

източник: novinite.bg

171 нови изложители, от които 70 български и 101 чуждестранни, идват на  Международния технически панаир, съобщи Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.
Пловдивският панаир организира най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

Неговото 68-о издание ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г., ще се представят над 1250 компании от 43 държави, съобщиха в четвъртък от компанията.

„Тогава ще бъде и кулминацията на честванията за 120-годишнината от създаването на националния изложбен център. Това съвпада с края на една съдебна сага, която оказа влияние и върху  изложителите, но се надяваме с нейното приключване техният брой да започне да се увеличава, както показва и присъствието на толкова много нови фирми“, коментира изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев на пресконференция за ЕСЕН 2102.

„Според нас е грешка да не се участва в Международния технически панаир. Тук идват много потенциални клиенти. Благодарение на панаира открихме представителство в Скопие“, заяви Николай Младжов, управител на „Зет и Ем Прайвит Ко“ ООД и официален дилър на HITACHI Construction Machinery Europe за България, която предлага машини за строителството и минния отрасъл.

През последните 3 години фирмата е най-големият изложител на Есенния панаир, а  сега подкрепи инициативите за отбелязване на юбилея.

„Фирмата „Круп“, която представяме, е участвала в Първото българско изложение през 1892 г.“, обясни Николай Младжов.

„Заради годишнината сме подготвили и много силна експозиция от 15 машини с тегло между 20 и 50 тона на обща стойност над 2.5 милиона евро“, добави той.

Това са само част от новите изделия, които ще бъдат демонстрирани на десетте международни браншови изложби в рамките на Есенния панаир, отбелязват организаторите и добавят, че иновациите са над 80, от тях – 11 световни и 7 европейски. 40 продукта кандидатстват за златен медал.

„За първи път от много години насам на Автомобилния салон ще има 26 премиери“, заяви на пресконференцията Кирил Сандов, член на Управителния съвет на Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която е съорганизатор на изложбата.

„Дилъри на най-големите световни марки идват със 158 експоната, сред които електромобили и хибридни модели, а цените ще са с отстъпки“, добави Кирил Сандов.

„За нас панаирът в Пловдив е наистина важен, защото икономическата криза се усеща силно в бранша, а тук сключваме много сделки“, подчерта той.

През тази година на българския пазар ще бъдат продадени близо 22 000 нови автомобила, което е около 30% от продажбите в 2008 г., сочи прогноза на ААП.

„Секторът, който върви нагоре, са енергийната ефективност и ВЕИ, защото това са стратегически приоритети за България и за ЕС“, каза Лияна Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна агенция – Пловдив, която е съорганизатор на Дните на зелената енергия.

„Интересът към тази проява е изключително голям, защото се предлагат практични решения за предприятия, за общини и за дома. В програмата присъстват 6 кръгли маси, 3 обучителни семинара, национална конференция за биомаса и биогорива, над 50 презентации на иновативни проекти“, отбеляза Лияна Аджарова.

Ще бъдат наградени участниците в европейското състезание за пестене на енергия в домакинствата, в което участват 15  държави, а България е на трето място. Предвидени са консултации за получаване на финансова помощ за саниране на жилища и намаляване на енергийните разходи в малки и средни предприятия.

ЕСЕН 2012 акцентира на зелената икономика, върховите технологии, подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки. Над 40 прояви – семинари, конференции, презентации и делови срещи, изпълват съпътстващата програма на форума.

Според организаторите се очаква около 100 000 посетители от страната и чужбина да дойдат на Международния технически панаир, където ще се запознаят с модерните тенденции, технологии и продукти в областта на машиностроенето, строителството, екологията и енергетиката, управлението на водите, химията, минната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване, електрониката и електротехниката, информационните технологии, автомобилното производство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: