pixel

Започна безплатното саниране на първия блок в Бургас

sanirane-burgas

Блок 27 ще изглежда така след санирането му

Започна безплатното саниране на първия одобрен блок в Бургас по националната програма за енергийна ефективност. Това е бл. 27 в бургаския комплекс „Славейков“. Строителните дейности се извършват от общинската фирма „Чистота“, съобщиха от община Бургас.

Вече е открита строителна площадка, а входовете, които ще се санират, са опаковани с предпазно скеле. Предстои подмяна на дограма, полагане на топлоизолация, ремонт на покрива и общите части.

Ден преди стартиране на строителните дейност експерти са запознали живеещите в блока с етапите на ремонтните, както и какви материали ще бъдат използвани, съобщава dir.bg.

За входовете, които ще се санират е направен енергиен одит и е изготвен технически паспорт. Набелязаните мерки  са предварително обсъдени със сдружението на собствениците и съобразени с желанието на живущите.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: