pixel

Забраниха строителството на 40 вили в Черна гора

budva

Министерството на регионалното развитие и туризма на Черна гора отхвърли плана за урбанизация на един от районите в Будва. По този начин се спира и реализирането на проект, който включва строителството на жилищен комплекс с площ 20 000 кв.м., включващ 40 вили. Земята, която трябва да бъде застроена, е собственост на Global Montenegro, чиято дейност се свързва с министър-председателя на Черна Гора, Мило Джуканович, съобщават fakti.bg.

Теренът се намира на входа на град Будва и е един от най-добрите за застрояване. Решението на министерството е продиктувано и от сложната ситуация на плана за развитие на града: дефицитът на парцели и зелени площи, както и липсата на места за паркиране.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: