pixel

Южен поток“ със строително разрешително

газопровод

Газопроводът “Южен поток” вече има разрешение за строителство. Документът е издаден от Министерството на регионалното развитие на 26 септември, но това не е било обявено, защото обикновено се прави от този, който е получил разрешението, казаха от ведомството пред “Труд”.

Разрешителното е за територията на няколко области – Видинска, Монтанска, Плевенска, Разградска, Добричка и Варненска.

Според депутата от “Коалиция за България” Филип Попов първата копка за газопровода ще бъде направена до един месец в монтанското село Расово. Според него строежът на “Южен поток” на наша територия ще почне с изграждането на компресорна станция в землището на селото. Не всички отчуждителни процедури са приключени, каза Попов, цитиран от “Фокус”.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: