pixel

Walltopia – един от инвеститорите в Sofia Tech Park (ВИДЕО)

Walltopia

В началото на месец август Sofia Tech Park публично обяви първите три фирми, които официално ще инвестират, за да станат част от парка. Това са компаниите Walltopia, Хемимонд и ЗМД Истърн Еуроп.

Walltopia ще строи  “Колайдър” – нова концепция за “activity center” (център за дейности), като това ще бъде първият такъв в България, в Sofia Tech Park. Ако се окаже успешен, ще го направят на други места по света.

„С Елица Панайотова (ръководителят на София Тех Парк – б.а) се запознахме случайно покрай едно награждаване за иновация. Тя ми разказа за проекта и след няколко месеца мислене от наша страна решихме, че там ще е най-подходящо да го построим. В дългосрочен план паркът изглежда като много добра екосистема, а и мястото е благоприятно.“ –  разказва един от собствениците на Walltopia Ивайло Пенчев.

Walltopia купува право на строеж по пазарна оценка на мястото в парка, като след това ще строи със собствени пари.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: