Вятърната енергия в Китай бележи ръст от 41%

китай

Източник: greentech.bg

Официални данни на китайското правителство от местната Национална енергийна администрация потвърдиха, че производството на електроенергия от вятърни паркове е скочило с 41 на сто миналата година до 100.8 милиарда киловатчаса.

Инсталираните, свързани с мрежата, нови мощности за вятърна енергия са нараснали с 31 на сто спрямо предходната година, достигайки 62,7GW, което предполага, че или новите турбини са с по-висоа ефективност, или 2012 е била по-ветровита от 2011.

Резултатът говори, че Китай действително е на път да изпълни заявената си цел да генерира 190 милиарда киловатчаса вятърна енергия от 100GW мощности до 2015 г. Това заковава позицията на страната като най-големия пазар на вятърна енергия в света.

Чангуа Ву, китайският директор на неправителствената организация „Групата за климата“, заяви, че официалните данни дават още едно доказателство за централната роля, която вятърът играе в инфраструктурните планове на страната.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: