pixel

Винербергер с ново приспособление за изграждане на монолитни стени

winerberger

Щипки за тухли Porotherm 30 – 50

Винербергер винаги е следвала мотото: „Бъди лидер, а не последовател“. Затова стремежът към иновативност и комфорт не остава без резултати. Отскоро на клиента се предлага приспособление, което улеснява работата с тухлите Porotherm 38 N+F Hi при изграждането на монолитни стени.

Инструментът представлява щипки за тухли Porotherm 30-50 и е предназначен за захващане и преместване на блокове за зидария Porotherm с ширина от 30 до 50 cm и по-специално Porotherm 38 N+F Hi. Улеснява повдигането и преместването на блоковете в етапа на зидане. Осигурява прецизно позициониране и плътно прилепване към предния блок при поставянето в реда на новия, като ускорява значително работата.

winerberger

Щипките позволяват да се захващат блокове с дебелина от 30 до 50 см като е необходимо предварително да се регулира дължината на захващащите зъби. За целта се натиска лоста на регулиращия механизъм и се приплъзва до желаната позиция. Дължината на двете рамена на захващащите зъби трябва да са равни, за да се избегне неравномерно разпределение на тежестта.

winerberger

Клещите се захващат, така че да се да се осигури максимално разтваряне на захващащите рамена на клещите. Поставят се върху и в средата на блока, който желаем да преместим. Задължително е да се осигури максимална площ за захващане на зъбите. Отпускат се рамената на клещите и се захваща само ръкохватката на клещите. Силата на собственото тегло на блока осигурява сигурното му захващане и той може да бъде преместен до желаната позиция. Желателно е придържане със свободната ръка с цел осигуряване на плътно прилепване към предния блок поставен на реда.

winerberger

Освобождаването на клещите от премествания блок става като се отпуска напълно ръкохватката, за да се отворят максимално захващащите рамена. Клещите се захващат заедно с захващащите рамена, за да се попречи на свиването и се повдигат нагоре.

winerberger

Мерки за безопасност:

– Да се внимава за осигуряване на цялата площ на захващане на зъбите на клещите;
– Да не се използват при наличието на пукнатини или нарушена цялост на захващащите ръбове на блока;
– Да не се поставят клещите в краищата на блока;
– Да не се поставят пръстите на ръката между раменете на ръкохватката и раменете на захващащите зъби;
– Да се използва само за керамични блокове за зидария.

Търсете новия инструмент на Винербергер в дистрибуторската мрежа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: