Винербергер с ново приспособление за изграждане на монолитни стени

winerberger

Щипки за тухли Porotherm 30 – 50

Винербергер винаги е следвала мотото: „Бъди лидер, а не последовател“. Затова стремежът към иновативност и комфорт не остава без резултати. Отскоро на клиента се предлага приспособление, което улеснява работата с тухлите Porotherm 38 N+F Hi при изграждането на монолитни стени.

Инструментът представлява щипки за тухли Porotherm 30-50 и е предназначен за захващане и преместване на блокове за зидария Porotherm с ширина от 30 до 50 cm и по-специално Porotherm 38 N+F Hi. Улеснява повдигането и преместването на блоковете в етапа на зидане. Осигурява прецизно позициониране и плътно прилепване към предния блок при поставянето в реда на новия, като ускорява значително работата.

winerberger

Щипките позволяват да се захващат блокове с дебелина от 30 до 50 см като е необходимо предварително да се регулира дължината на захващащите зъби. За целта се натиска лоста на регулиращия механизъм и се приплъзва до желаната позиция. Дължината на двете рамена на захващащите зъби трябва да са равни, за да се избегне неравномерно разпределение на тежестта.

winerberger

Клещите се захващат, така че да се да се осигури максимално разтваряне на захващащите рамена на клещите. Поставят се върху и в средата на блока, който желаем да преместим. Задължително е да се осигури максимална площ за захващане на зъбите. Отпускат се рамената на клещите и се захваща само ръкохватката на клещите. Силата на собственото тегло на блока осигурява сигурното му захващане и той може да бъде преместен до желаната позиция. Желателно е придържане със свободната ръка с цел осигуряване на плътно прилепване към предния блок поставен на реда.

winerberger

Освобождаването на клещите от премествания блок става като се отпуска напълно ръкохватката, за да се отворят максимално захващащите рамена. Клещите се захващат заедно с захващащите рамена, за да се попречи на свиването и се повдигат нагоре.

winerberger

Мерки за безопасност:

– Да се внимава за осигуряване на цялата площ на захващане на зъбите на клещите;
– Да не се използват при наличието на пукнатини или нарушена цялост на захващащите ръбове на блока;
– Да не се поставят клещите в краищата на блока;
– Да не се поставят пръстите на ръката между раменете на ръкохватката и раменете на захващащите зъби;
– Да се използва само за керамични блокове за зидария.

Търсете новия инструмент на Винербергер в дистрибуторската мрежа.

Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите над 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години. Придобиването на Тондах (Tondach) успешно допълва решенията за жилищно строителство чрез керамични керемиди и аксесоари за цялостни покривни системи. Придобиването на Земелрок Щайн Унд Дизайн (Semmelrock Stein & Design) разгръща портфолиото на групата Винербергер по отношение на решенията за ландшафтната архитектура чрез палитрата си от керамични и бетонни настилки. Придобиването на Пайплайф (Pipelife) - пластмасови тръбни системи - не само бележи стратегически етап в разширяването на основната дейност, но също така и намаляването на зависимостта на групата от силно циклични периоди в новото жилищно строителство.

Прочетете също: