pixel

ВИК инвестиции за периода 2014-2020 планират от МРРБ

ВИК

Източник: publics.bg

До средата на 2013 година трябва да бъдат одобрени всички 51 плана по проект „Развитие на общинската инфраструктура“. Прес следващият месец пък трябва да бъдат обявени варианти за краткосрочни инвестиционни програми, съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев.

По думите му водният сектор ще бъде приоритет през следващия програмен период на структурните фондове на Европейския съюз. Той призова местните власти да изразяват по-ясно нуждите на общините от разработването на водни проекти.

Най-вероятно през следващият програмен период ще влезе доизграждането на язовирите „Черни Осъм“ край Плевен и Ловеч, „Кюстендил“, който ще водоснабдява едноименната община, „Бяла“ край Севлиево и „Чакалица“ край Благоевград. Всички те са започнати и прекъснати на определен етап.

Договор за обследване на площадката и проектиране на яз. „Луда Яна”  Добромир Симидчиев и представители на Консорциум „ Г. Каравокилис и партньори инженерни консултанти – Едафос инженерни консултанти”. Стойността му е 1.4 млн. евро.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: