pixel

VIP Property Awards 2012 номинира българи, проектирали френски Замък на Коняка

замък на коняка

Източник: klassa.bg

Проектантите от българската компания Perfekt Group са номинирани в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция за наградите VIP Property Awards 2012, които ще се състоят на 12 октомври в София.

Фирмата е проектант на този Замък, който ще се изгради на 40 акра в Domaine de Chatenay – сърцето на cognac de Cognac. Единственото място на света, където се отглежда есенцията на истинския коняк. Само в пределите на това шато се отглежда специалният сорт грозде, от който се прави Коняк (всяка друга алкохолна напитка, направена чрез същата дестилация, но с друг сорт, отгледан извън пределите на град Коняк, може да носи името „Brandy”, но не и „Cognac”).

Замъкът на три етажа е построен в края на 16-ти, началото на 17-ти век. Има сутеренен етаж: инотека, помощни помещения; партерен етаж: фойе с лоби бар, ресторант, кафява зала, зелена зала и бяла зала (за мероприятия, конференции, коктейли и др.); 1-ви етаж: частен коняк клуб, 5 луксозни “suite” апартамента със самостоятелни бани; втори етаж: частен пура бар, зала за забавление, зала-библиотека, кралски апартамент.

Самият замък ще е родното място на първата световна асоциация на Коняка и ще държи световен рекорд за притежание на най-голямата колекция мини бутилки коняк наредени в частния коняк клуб на шатото.

Domaine de Chatenay ще бъде дом на многобройни светски и световни събития – Cognac Jazz Festival, ежегодното събиране на Френските Въздушни Сили, художествени изложби и ексклузивни търгове, ежегодния търг на диаманти на семейство Авакиан, ежегодното състезание за най-добър готвач във Франция и др. Уникалността на този проект е заложена във всеки пласт на неговото съществуване: примес от хилядолетна история, принасяща дух и очарование, заедно с технологии по последна дума на модата, за удобството и комфорта на ексклузивните посетители, това е новото Райско кътче на Земята.

Изненадите с наградите за луксозно строителство, организирани от ВИП Комюникейшън включват и друго международно участие – в журито освен журналисти от националните медии с ресор Строителство, се включват и чуждестранни експерти. Сред тях са строителите на хотел Версаче в Дубай – една от водещите компании в Емирствата – Gulf Precast Concrete.

Един от най-влиятелните строителни инженери от Арабските Емирства Имад Карабах и неговият екип ще оценяват номинираните луксозни строителства. Инж. Имад Карабах е с множество награди и е сред най-уважаваните в строителния бизнес на Арабските емирства. Неговата компания Gulf Precast Concrete е построила едни от най-известните сгради в емирствата – Dubai Mall, Al Marooj Rotana, Al Wahda Mall и много други.

Сред номинациите за престижните награди вече бяха обявени новите луксозни метростанции в София. Иновативните и луксозни дизайнерски решения в изграждането им са дело на водещата в бранша фирма „Метатрон МТ“. Фирмата има повече от десет годишен опит в изграждането на нови и реконструкцията на стари офис и бизнес центрове.

Миналогодишен носител на приза за луксозно обществено строителство бе Зала Арена Армеец в София, а наградата бе връчено от олимпийския шампион Стефан Ботев на министъра на спорта Свилен Нейков.

замък

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: