pixel

VII Международен симпозиум Алуминий и стъкло ще се проведе от 14 до 17 септември в Сандански

За поредна година ЕТЕМ България в партньорство с DORMA България и AGC България организира Седми Международен симпозиум Алуминий и стъкло, който ще се проведе от 14 до 16 септември в Интерхотел Сандански. По темата Fast vision forward тази година ще говорят арх. Абдулмаджид Каранух и арх. Янко Апостолов. Те ще представят едни от най-значимите си проекти и ще запознаят аудиторията с новите решения, използвани при изграждането на фасадни конструкции.

Арх. Абдулмаджид Каранух е партньор и член на отдел R&D в Лондонския офис на архитектурно бюро Aedas. Той се фокусира във високофункционалното проектиране със специален акцент върху формата, поддържащата структура, обвивката на сградата и връзката между основните елементи и функции на сградата. Участвал е в изграждането на значими обекти в Средния Изток, изучавайки принципите на ислямската архитектура и многообразните й стилове. По-късно се премества в Европа, където дава своя принос в проектирането на различни сгради, където работи с водещи имена като Сантяго Калатрава, Ричард Роджерс, Аруп и много други.
Арх. Янко Апостолов е директор на Янко Апостолов Архитекти с офиси в София и Ню Йорк. В момента г-н Апостолов работи върху сградата на Националния Музеен Комплекс в София, който той спечели в конкурс в съвместно участие с Ню Йоркската фирма Museoplan през 2010.

Новите си продукти и концепции ще представят в презентациите си и организаторите на симпозиума Венета Новакова- R&D Директор на ЕTEM Груп, Иван Зайков- управител на AGC България и Христо Щерев- управител на DORMA България.

В рамките на събитието ще се проведат турнир по петанк, тенис турнир, тестдрайв на AUDI и дегустация на новите вина на винарна Todoroff.

Етем България

Oснована през 1971 г. Етем заема бързо лидерските позиции в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. С над 40 години опит и присъствие в секторите на проектиране и производство на архитектурни системи и профили с различни индустриални приложения, корпоративната мисия на Етем е да предоставя на своите клиенти продукти и услуги с добавена стойност.

Прочетете също: