Горна Оряховица с нов градски център

gorna oriahovitza

Горна Оряховица ще получи над половин милион лева за проектиране на седем ключови за града обекти. В края на май общината и МРРБ подписаха договор за предоставяне на техническа помощ в размер на 544 265 лв. по проект „Горна Оряховица 2014-2020 – привлекателен и проспериращ град“. Финансирането е осигурено по ОП „Регионално развитие“ 2007- 2013 г. „Със средствата ще бъдат изготвени проекти, с които общината ще кандидатства в новия програмен период по ОП „Региони в растеж“, обясни кметът инж. Добромир Добрев.

Проект ще бъде изготвен за централния площад „Георги Измирлиев“. По него се предвижда нова организация на движение, реконструкция, подмяна на настилка, обособяване на детски площадки и залесяване, съобщава 24chasa.bg.

Планирано е изграждане на приют за бездомници, кризисен център за хора, преживели домашно насилие и жертви на трафик, строителство и оборудване на социални жилища за 70 обитатели в кв. „Пролет“. Проекти ще бъдат изготвени и за обновяване на парковете „Детски кът“ и Градската градина.

Друг обект е читалище „Братя Грънчарови“, което се помещава в Летния театър. В проектирането ще бъдат включени основен ремонт и обновяване на сградата, обзавеждане, подмяна на седалки и поставяне на подвижен таван над трибуните и сцената в Летния театър.

До края на месеца експертите трябва да представят обемно-пространственото решение, което ще бъде подложено на обществено обсъждане. За всеки от обектите ще има изготвени минимум по два варианта за проектиране, уточни кметът Добрев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: