Варна с проекти за 60 млн. лв. само за месец

varna

От началото на април във Варна са стартирали проекти за 60 млн. лв., съобщи кметът Иван Портних.
Повечето от вложенията са в строителство и търговия, но заради подобрения бизнес климат се надяваме скоро да има и инвестиции в производство, уточни градоначалникът, цитиран от „Стандарт“.

Сред големите проекти, на които наскоро беше даден старт, е строежът на първия жилищен комплекс от затворен тип в градска среда „Варна сити парк“ на „Интерсервиз Узунови“. Осемте луксозни кооперации с 250 апартамента ще бъдат заобиколени от 6000 кв. м парк.

В същата част на града зад „Технополис“ започна и строежът на нов хипермаркет „Практикер“, в който инвестицията само в сградата е над 6 млн. лв. и тя ще е готова след 150 дни. Поредния си обект в града откри и „Билла“.

„Стараем се да облекчаваме максимално всички инвеститори и работата ни дава резултат – Варна се превръща в предпочитано място за реализация на нови проекти“, коментира Портних.

Българският клон на един от водещите световни доставчици на решенията в обслужването на клиенти -„Сайтел“, откри във Варна втория си български офис. Той се шири на площ над 1800 кв. м в мол „Варна“ и до момента в него са инвестирани над 2.2 млн. лева.

Вече са назначени 65 души, като плановете на компанията са до края на годината бройката да стигне до 100, а през 2016 към тях да се присъединят още около 120 служители.

Бизнес планът за развитието на „Сайтел“ в България предвижда до 2017 г. броят на назначените във Варна да достигне 400, каза директорът Дария Манева.

На 1 октомври м.г. офис и кол-център във Варна откри и друг световен играч в аутсорсинга – „Консентрикс сървисиз“, който заема около 1000 кв. м в бизнес център „Варна тауърс“. Капацитетът му е до 400 работни места, в момента са 100.

Община Аксаково също става все по-голям притегателен център за инвестиции на български и чужди фирми. Само тази година те са почти дузина.

„Ди Ем Ейджънси“ ЕООД изгражда склад за инертни материали и административна сграда в землището на с. Слънчево. „Тиара България“ ЕООД в землището на най-младия град Игнатиево прави дърводелски цех на близо 500 кв. м площ.

Също в Игнатиево „АНСДА“ ЕООД изгражда зърнобаза, а Булминерал“ АД – силозно стопанство и производство на брикети – на над 15 000 кв. м.

Склад за зърно в Игнатиево прави „Труд земеделска кооперация“, който се шири на 809 кв. м. А „Катар мениджмънт айджънси“ изгражда производствени обекти за преработка на пилешко месо – инвеститорът закупува доскорошното производство „Екопиле“.

В село Слънчево „Жар Актив“ е със склад за месни изделия и олио на 1000 кв. м, „Манекс сън“АД строи свинарник на над 15 000 кв. м, а „Илтекс „ЕООД – склад и производство на храна за кучета и котки.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: