Иранци строят езиково училище

обучение

Източник: standartnews.com

Ирански граждани, пребиваващи в Дубай като финансови инвеститори, ще строят в София модерен център за изучаване на чужди езици и придобиване компютърна грамотност. Това съобщи за „Стандарт“ българският представител на проекта, носещ името „Ериду“, Нели Вутова.

Инвеститорите Сеиед Басем Сеиед Мохаммад Хашмати и Сеиед Ахмад Сеиед Басем Хашмати вече са регистрирали фирма у нас. В периода април 2013 г. – април 2016 г. се планира да бъде изградена сграда на 6 нива с обща площ 1242 кв. м. В нея ще се провежда чуждоезиково обучение на деца и възрастни по френски, испански, италиански, шведски, арабски, полски, руски, гръцки и китайски, както и курсове по компютърна грамотност. Обучението ще отговаря на европейските и международните езикови норми, като ще се провеждат и изпити за издаване на международни сертификати за владеене на език.

На предпоследния етаж центърът ще предлага леглова база, където срещу наем клиенти, обучаващи и курсисти ще могат да ползват модерно обзаведени апартаменти по време на обучението си, обяснява Вутова. Планира се стойността на инвестицията да достигне 2,02 млн. лева, като финансирането ще бъде 100% със собствен капитал. Новият езиков център ще отвори около 46 работни места за родни преподаватели. След завършване на проекта се планира инвестицията да бъде поддържана минимум 3 години на територията на община София, с перспектива за разрастване в други части на столицата и страната, казва Вутова. Основната причина инвеститорите да изберат България са благоприятните икономически и стопански условия, които страната предоставя. „Освен това те смятат, че тепърва България ще се развива като благоприятна бизнес дестинация за богати инвеститори“, добави Нели Вутова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: