pixel

„Молът на света” в Дубай ще е най-големият в света

дубай

Източник: vestnikstroitel.bg

В Дубай е най-високият небостъргач в света Бурдж Халифа. Славата му ще бъде поделена скоро от най-големия мол на планетата. Той ще се издигне в богатата на петрол страна по волята на емира на страната шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум.

Проектът включва „Молът на света” и най-голямата зона с художествени галерии в Близкия изток и Северна Африка. Гигантският търговски център ще е разположен сред зелени площи, по-обширни от известния Хайд парк в Лондон. Молът ще бъде свързан със зона за забавления и кинозали, които ще бъдат създадени в сътрудничество с Universal Studios International. Очаква се средището за развлечения да е най-голямото в региона и да посреща шест милиона посетители на година.

Владетелят на Дубай шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум обяви в специално комюнике, че проектът ще се реализира в изцяло нов град, който ще носи неговото име. Финансирането ще дойде от холдинга на емира и от компанията „Емаар Пропъртис”, която вече осъществи няколко престижни проекта, като кулата Бурдж Халифа. Според документа „Молът на света” ще може да посреща 80 милиона посетители годишно, а паркът ще е с 30% по-обширен от Хайд парк. Не се уточнява кога ще започне осъществяването на идеята, както и размерът на инвестицията.

Емирството вече има безброй молове и хотели, включително „Дубай мол”, които са посетени от 62 милиона души през миналата година. Дълговата криза в страната, която е част от Обединените арабски емирства, разтърси световните финансови пазари. Впоследствие Дубай успя да преструктурира дълга си и отново възстанови растежа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: