pixel

Приключват ремонтите на жилищата за кризисно настаняване в Пернишко

перник

Източник: inews.bg

До края на седмицата ще бъде приключен ремонтът на жилищата за кризисно настаняване в Пернишко, съобщават от общината.

В общежитие в  кв. „Мошино” вече има 15 апартамента в момента има 15 апартамента, които могат да бъдат обитавани. В десет от тях живеят хора. Други три семейства са настанени в бивша административна сграда на закритото военно поделение в кв. „Изток”.

Четирима души от домакинства от село Мещица ще се настанят в ремонтираната сграда до стадиона в селото. Домовете на всички тези хора пострадаха непоправимо по време на земетресението в Перник на 22 май. Къщите им предстои да бъдат разрушени, защото представляват опасност за населението.

Друга част от хората, пострадали от земния трус, предстои да бъдат настанени в кметството в град Батановци. Общо 18 жилища очакват да приютят нуждаещи се.

46 домакинства все още се живеят във фургони. От предоставените 48 фургона, до момента само два са освободени от временните си обитатели. Притесненията на хората са, че, ако напуснат имотите си, къщите им ще бъдат разграбени.

От общината твърдят, че ще удовлетворят всичките 52 молби за кризисно настаняване, които са им били изпратени.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: