pixel

В район ”Връбница” строят център за деца в риск

детски център

Започна строителството на център за настаняване от семеен тип на бул. „Сливница“, район „Връбница“.

С изграждането му ще бъдат осигурени близки до семейните условия на живот за общо 14 деца и младежи в риск, съобщи Столичната община.

По проект сградата има три функционални зони – зона за лично пространство, която състои се от седем самостоятелни стаи с възможност за настаняване на две деца; зона за общо ползване, която представлява дневна с кът за хранене и кът за игри, и зона за социалните работници и педагози, които ще се грижат за децата.
Осигурена е достъпна среда за деца с двигателни увреждания, а прилежащото дворно пространство ще бъде приспособено за провеждането на разнообразни занимания.

Проектът е на обща стойност 9.7 млн. лв. и се реализира с финансиране по ОП „Регионално развитие 2007- 2013“.

С изпълнението му ще бъдат изградени 13 центрове за настаняване от семеен тип и три защитени жилища на територията на районите „Красна поляна“, „Овча купел“, „Люлин“ „Надежда“, „Подуяне“, „Сердика“, „Връбница“ и „Искър“, подходящи за предоставяне на резидентни услуги за децата и младежите, които понастоящем са настанени в специализирани институции.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: