pixel

В Плевен подписват договори за саниране на 13 жилищни сгради

sanirane

„Парите за саниране са дадени за усвояване с тази цел, те са за гражданите на Плевен”, това заяви  на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански. Във връзка с постъпили питания, той оповести и актуални данни за хода на изпълнение на Националната програма за саниране в града.

Към настоящия момент за Националната програма са кандидатствали общо 48 жилищни сгради, от които две не са одобрени, тъй като не отговарят на изискванията. 12 сгради са получили положително становище за законосъобразност от областния управител и към настоящия момент са изпратени писмени искания до Българска банка за развитие за сключване на тристранен договор за целево финансиране.

За по-голяма част от блоковете дейностите и поръчките са на различен етап и се придвижват поетапно, допълни кметът Спартански. Предложение за провеждане на обществена поръчка за изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и за енергийна ефективност за 4 от сградите ще бъде подадено в началото на 2017 г., съобщава dariknews.bg.

За 13 от сградите поръчките са приключили, за 8 от тях са изтекли и сроковете за обжалване на резултатите. Има издадени заповеди за класиране и предстои сключване на договор с определените изпълнители.

„За всеки един от обектите изпълнителят се е ангажирал с определен срок – от обявяването на строителна площадка до издаването на акт 15”, подчерта г-н Спартански. Той направи сравнение с хода на Националната програма за саниране в София, където документи за включване са подадени за 161 блока, а само за 4 са подписани договори.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: