pixel

В Ню Йорк отвори врати най-високият хотел в САЩ

new york

В Ню Йорк от оператора на хотелски вериги Мариот интърнешънъл инк (Marriott International Inc.) беше открит най-високият хотел в САЩ, съобщи Блумбърг, цитирана от БТА.

Сградата е 68-етажна и е разположена близо до Сентръл парк и Таймс скуеър. В нея са разположени едновременно два хотела: „Кортярд“ (Courtyard) с 378 стаи и „Резиденс“ (Residence Inn) с 261.

Строителството на кулата се оценява на 320 милиона долара. Височината на сградата е 753 фута (230 метра). Тя ще удовлетвори нарасналото търсене на хотелски стаи от туристите.

През 2013 г. Ню Йорк е бил посетен от 54,3 милиона души. През февруари в Дубай беше открит най-високият хотел в света, който достига на височина 355 метра.

Източник: expert.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: