pixel

Силен интерес към енергоспестяващите системи на панаира в Пловдив

енергоспестяващи системи

Източник: greentech.bg

Уредите и технологиите за пестене на енергия станаха хит за посетителите на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив. На тях е посветена голяма част от близо 90-те новости, които показват изложителите до 29 септември.

Средствата за производство на енергия от възобновяеми източници и за намаляване на енергийните разходи са особено интересни заради постоянното поскъпване на енергоносителите в световен мащаб, което дава отражение върху цените на тока и горивата в България.

Енергийноефективните продукти намаляват значително разходите на семействата и фирмите, категорични са експерти. Например хладилник от клас А+++ консумира средно с 60% по-малко енергия от хладилник с клас А. При съдомиялните и пералните машини икономията е 30%.

Основните теми, които вълнуват хората и фирмите, са енергийното обновяване на жилищата и проблемите на алтернативната енергия, околната среда, промените в климата и зелената икономика. Това се разбра от първия семинарен ден и проведената кръгла маса, организирана от Енергийна агенция-Пловдив.

Интересът към мероприята е голям, защото се предлагат практични решения за предприятия, за общините и за дома.

Семинарната програма продължава днес с кръгла маса „Екологични покупки и услуги“ и Осма национална конференция на Българските енергийни агенции “Енергия, околна среда, климат и зелена икономика – енергия и горива от биомаса и биогаз“. За 28 септември са предвидени две кръгли маси: „Сертифицирано обучение за фотоволтаични инсталатори“ и „Клъстър „Зелена синергия“ – иновации и услуги за ЕЕ,  зелена енергия и биогорива“.

На специален щанд в палата 10 се предоставят консултации за получаване на финансова помощ за саниране на жилища и намаляване на енергийните разходи в малки и средни предприятия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: