pixel

В Минесота проектират енергийно-ефективен стадион

стадион

Източник: greentech.bg

Любимият отбор на щата Минесота – „Minnesota Vikings“, наскоро разкри плановете си за нов енергийно-ефективен стадион, който да бъде изграден и готов за игра за сезон 2016. Проектът е на стойност 975 милиона щатски долара. Проектиран е от HKS Sports & Entertainment Group и е замислено да разполага с най-големия в света прозрачен покрив и стени от стъкло.

Някои критици настояват, че сега не е подходящият момент да се похарчат 975 милиона долара за стадион. HKS обаче се оправдават, че са проектирали стадиона с 65 хиляди места като „многофункционална сграда“, която може да се използва за най-различни събития.

енергийна ефективност

По-голямата част от прозрачния покрив ще бъде направен от етилен-тетрафлуоретилен. Това ще позволява на спортистите и зрителите да виждат небето горе без да харчат милиони за подвижен покрив.

Изграден от метални рамки и стъкло, стадионът ще има четири големи стъклени врати за вход на публиката. Климатичният контрол и пестенсето на енергия за били основни акценти при проектирането на стадиона, наред с неговата география, история и технологии.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: