pixel

Най-екологичната офис сграда в света

офис

Източник: fakti.bg

Тя е пивоварна превърната в офис. Нейното име е Pixel. Промяната на предназначението на постройката и превръщането й в най-екологичната в света е струвало 6.8 млн. USD. Членовете на Института за сертифициране на екологичните сгради даде на Pixel 105 точки при максимум 100 точки, което е учудващо.

Четириетажната сграда, която се намира в Мелбърн (Австралия), е с разгъната застроена площ 1104 кв.м. Покривът е озеленен, а на всеки етаж има обособена малка „полянка”. Прозорците в работните помещения се отварят автоматично, което позволява те да се проветряват и нощно време. Специални конструкции предпазват сградата от нагряване и позволяват да се поддържа нормална за служителите температура в помещенията.

пиксел

Технологията, чрез която се събира и се обработва дъждовната вода, позволява да задоволи напълно нуждите на обитателите и гостите на Pixel. Единствено питейната вода е свързана с градската водоснабдителна мрежа. Авторите на проекта са се погрижили и за енергоефективността: на покрива на сградата има както слънчеви панели, така и фотоволтаични вятърни турбини.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: