В четвъртък ще се подпише за Южен поток

южен поток

Източник: vestnikstroitel.bg

В четвъртък ще се подпише окончателното инвестиционно решение за „Южен поток”. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, цитиран от Факти.бг.

Добрев е предоставил на държавния глава доклада по проекта „Южен поток”.

Плевнелиев заяви, че ще се запознае с доклада и подчерта, че е важен подходът за прозрачност. „За мен е важен подходът, заради българските граждани и потребители. Министър Добрев ме увери, че полагат общи усилия, за да може цената на газа да бъде по-изгодна“ – каза Плевнелиев във връзка с предвидения нов договор за цената на газа.

„Крайните потребители в България, тези, които си плащат парното, българските компании, които ползват газ, трябва да бъдат информирани, за да планират”, заяви президентът.

Плевнелиев заяви, че подкрепя проекта „Южен поток”. Аз съм за проекта „Южен поток“, но е важно правителството да преструктурира проекта добре, каза още той.

„За мен е много важно да продължаваме усилията, за да приоритетизираме южния газов коридор. Министър-председателят полага много усилия. Приветствам усилията на правителството интерконекторите да се случват бързо”, каза Плевнелиев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: