pixel

Газпром: За България руският газ няма алтернатива

газпром

Източник: publics.bg

„Газът е скъпо удоволствие, а „Газпром“ е надежден доставчик, коментира пред журналисти централата на компанията в Москва, цитиран от агенция „Черно Море“. Според него, докато руският газов гигант намалява цените, Норвегия ги увеличава, но никой не говорел за това.

На въпрос относно ценовите параметри спрямо България, Чугунов отказа да говори конкретно, освен, че ще бъдем доволни от осъществяването на проекта.
Говорителят на „Газпром“ Сергей Куприянов смята за несериозни дебатите за отстъпка от 10 или 15% от цената на газа. За България тя е договорена отдавна спрямо пазарни механизми и компанията няма да коментира отстъпки.
Премиерът Бойко Борисов е получил покана за първата копка на проекта в Анапа на 7 декември. Поканени са всички държави, участващи в проекта. На територията на Европа той е с дължина 1455 км. В България компенсаторните станции ще са 3, в Сърбия – 2, в Унгария – 1, а в Словения – 2.

 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: