pixel

Испанските банки отлагат извеждането на длъжници от жилищата им

Испания

Източник: publics.bg

Испанските банки обявиха, че през следващите две години, в случаи на крайна нужда, ще отлагат принудителното извеждане на длъжници от жилищата им. Отстъпката беше направена след две самоубийства на длъжници през последните дни и масови протести срещу банките. Испанските банки обясниха, че правят компромис, водени от социална отговорност, предаде БНР.
Статистиката сочи, че 350 000 длъжници са изгубили жилищата си през последните 4 години. Синдикатите поискаха промяна в икономическата политика – не само испанската, но и европейската.
Причинява се огромно страдание на милиони хора в нашата страна. Тази икономическа политика подкопава основите на нашето благоденствие.
За утре синдикатите свикаха обща стачка. Много авиокомпании предварително отмениха полети. На този фон министърът на икономиката съобщи, че има признаци за излизане от кризата. Годишният спад на икономиката ще е под 1,5%, а стабилността на банките вместо предвидените 100, ще струва само 40 млрд. евро.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: