Уникален строеж на магистрала в Китай

kitai

Задачата на строителите е била да построят част от надлез по начин, по който да не се спира движението на влаковете. Решението граничи с фантастиката, но беше реализирано. Почти 17-тоната част от пътя, която беше отделно изградена, вчера беше завъртяна с помощта на машини над железопътните линии и свързана към вече съществуващия път. За монтирането му са били необходими 90 минути като движението на влаковете стрели не е било спирано.

Действието се разигра в китайския град Ухан. Той е известен с това, че в него се намира една от най-високите сгради в света. Миншенг Банк Билдиг е построена през 2006 г. и е висока 331.3 метра. Състои се от 68 етажа, а разгънатата й застроена площ е 150 000 кв.м.

Подобна технология на пътно строителство се прилага за първи път в Китай.

kitai

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: