pixel

Улесняват санирането на панелните блокове

sanirane

Министерството на регионалното развитие улеснява достъпа до Националната програма за енергийно обновяване на панелните блокове. Новите правила ще бъдат приети от кабинета до края на април. Промяната се налага по искане на няколко общини, които са посочили често срещаните проблеми.

С промените ще се даде право на поредица от жилищни блокове, събрали съгласие от собствениците на жилища, да кандидатстват за саниране, без да чакат собствениците от останалите входове. Това ще улесни значително достъпа до програмата на хора, които живеят в сгради с пет-шест или повече входа, съобщава trud.bg.

Условието е да кандидатстват минимум половината секции и те да са последователно разположени. Вече няма да се изисква и 100% съгласие от собствениците за извършване на ремонта, а само 95%.

По изключение ще се допуска и одобряване на сгради с минимум 32 жилища, построени преди 1975 г. и с доказани конструктивни проблеми. Това ще става по преценка на общините.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: