pixel

„Уестингхаус“ пред подписване на Договор за строителство на 7-и реактор в АЕЦ „Козлодуй“

АЕЦ Козлодуй

 „Уестингхаус Илектрик“ – американският филиал на японската корпорация „Тошиба“, обяви, че е пред подписване на договор с държавния Български енергиен холдинг за строежа на 7-и реактор в АЕЦ „Козлодуй”. Цената на новия реактор може да удари 7 милиарда лева.

Новината доведе до вдигане на акциите на „Тошиба“ с над 3% на токийската стокова борса. Тя бе съобщена от агенциите Ройтерс и Блумбръг.
От Българския енергиен холдинг обаче не дават никаква информация кога се очаква да бъде подписан договорът.
Според вестник „Джапън Таймс”, „Тошиба” ще инвестира и в самия енергиен холдинг, но не се съобщават детайли. Не е изключено японската корпорация да има акционерно участие, докато реакторът се построи, и след това да се оттегли.
Източник: btvnews.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: