Уеб-платформа ще свързва „зелени“ архитекти, клиенти и инвеститори

zelena arhitectura

С изменението на климата и разрушаването на околната среда, които заплашват нашата планета, зелената архитектура става все по-важна. Много архитекти и строители като цяло са заинтересовани от устойчивото развитие. В същото време е трудно да се намери архитект с цялостен опит и всеонхватна концепция за зеленото строителство. Ако сте „зелен“ архитект и търсите клиенти, които ще оценят вашите специални умения, или пък сте клиент, който търси екологично настроен проектант, една нова уеб-платформа на име Green Planet Architects е подходящото място за вас. Това е първата и единствена в света всеобхватна „директория“ на зелените архитекти по света.

Този съвсем нов сайт обединява всички, заинтересовани от устойчивото развитие, като предлага създаване на мрежа за обмен на знания, сътрудничество, обсъждане нови разработки и продукти, намиране на инвеститори, свързване с клиенти. Ако търсите начин да сбъднете екологичните си мечти, това е ресурс, който да ви помогне да се свържете с най-добрите еко-архитекти в света.

Порталът е разработен от екип от международни експерти в областта на устойчивото развитие, които искат да използват силата на интернет, за да създадат център, който може да насърчи устойчивата архитектура и строителство в целия свят.

Уникално в сайта е това, че дава възможност и на архитектите, и на клиентите да изградят проект, който е едновременно зелен и в същото време в рамките на приличен бюджет, независимо от местоположението. Лесно е да се намери най-подходящият архитект да помогне с консултация по трудни въпроси като местните правила за урбанизация, процедури за строително разрешително, управление на сграда.

Самите архитекти могат да използват сайта, за да търсят нови продукти, услуги и материали. Въпреки, че всички еко-производители и физически лица са поканени да представят своите продукти и услуги, които да бъдат включени в указателя, но авторите на сайта внимателно преглеждат всички предложения, з да се гарантира, че тяхното качество и репутация са на необходимото ниво.

За архитектите регистрацията е лесна и включва изгражаднето на профил. Всяка страница позволява добавянето на най-добри проекти, описание на фирма/студио, но най-важното е, че дава контакт за директна връзка.

Клиентите пък, които се интересуват от проектиране на зелени сгради, могат да прочетат детайлна информация за опита на всеки професионаист от мрежата, да разгледат неговите проекти.

Сайтът има и секция за инвеститори, където архитектите могат да предложат свои проекти – например разработени планове, чиято реализация е замразена било то заради бюджетни ограничения, проблеми с разрешителни режими, несериозни клиенти.

Изтотчник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: