pixel

Турция се нуждае от 15 млн. нови апартамента за десет години

истанбул

В Турция в рамките на идните 10 години ще са нужни 15 млн. нови апартамента, за да се отговори на прираста на населението, според Халук Сур, президент на Cushman & Wakefield Turkey, цитиран от онлайн изданието Property EU.

„Това е огромна възможност за международните инвеститори“, твърди Сур. В същото време той посочва, че безредиците в Турция неотдавна около парка Гези на Таксим в Истанбул са помрачили репутацията на страната.

Волф-Рутарт Борн, старши съветник на ISPAT Investment, която промотира турски агенции в Германия, твърди, че между турските безредици и студентските бунтове в Германия през 1968 г. има прилики.

„По-младото поколение иска да има дума при определянето на бъдещето на страната. Моята прогноза, е че Турция ще остане стабилна страна, въпреки че правителството може да бъде изправено пред още гражданско неподчинение, което не му се е случвало преди. Това е нормално явление за една съзряваща демокрация“, коментира той.

През последните две години особено силен растеж се наблюдава в сектора на търговските имоти – както при магазините на първокласните  търговски улици, така и при моловете.

Причината е стремежът да се отговори на нарастващото население, 50% от което е на възраст по 30 години.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: