Централата на Korea Gas Corporation

Korea Gas Co

Като една от най-известните компании, базирани в Тегу, щаб квартирата на Korea Gas Co е проектирана с концепция за Еко кораб и излъчва чистота и ефективност. Съобразявайки се с местонахождението на сградата, а то е точно между три хълма, централата на компанията е проектирана така, че да се впише хармонично в природата наоколо.

Дизайнерите са се е фокусирали върху създаването сграда, която да постигне единство между служители, природа и местни жители. Отделните съоръжения, като заседателни зали и аудитории, са независимо разположени, но са свързани помежду си с вътрешни връзки за максимална достъпност.

Площад и открито фоайе са разположени в предната част на съоръжението. Те предлагат достатъчно пространство за посрещане на гости и местни жители, и за организиране на събития и изложби, съобщава arhitektura.bg.

Сградата се отличава със силно динамичен профил, включващ открити тераси, играещи ролята на връзки между зеленината долу и тази на покрива. Откритите тераси са разположени на всеки етаж и позволяват лесен достъп на посетителите, които могат да се насладят на прекрасната природа навън.

Проектирана като забележителност на Тегу, новата централа на Korea Gas Corporation съчетава различни технологии за устойчиво развитие като BIPV, PV, геотермално отопление, естествена вентилация и други, за да демонстрира какво представлява една наистина „зелена“ сграда.

Korea Gas Co

тяжтятжяожт

Korea Gas Co

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: