Строители заградиха брегова ивица

stroiteli

Строители заградиха бреговата ивица в местността „Фичоза” край Варна, съобщава Нова телевизия. Твърди се, че се укрепва брегът, но съмненията са, че ще се случи нещо много по-различно. Издигната е и ограда, която да скрива реалните дейности на терена, което е и в свлачищен район.

В проекта са обявени 4 декара земя, но площта на заградената ивица не е по-голяма от 1 декар.

Фирмата-изпълнител „Ем Джи Тур” заяви, че се извършват укрепителни работи, тъй като пътят пропада. След първото посещение на екип на „Господари на ефира” около ивицата са поставени и камери за постоянно видеонаблюдение.

Фирмата обещала да изпрати документите, удостоверяващи законността на строежа, но това така и не се случило.

Кметът на район „Аспарухово“ пък заяви, че не носи отговорност за работата на институциите.

По документи този имот не влиза в Зона „А“ на изключителната държавна земя, която е 100-метрова защитена зона и хабитат на защитени видове птици и риби, а се намира след нея.

Когато се наложи съдът да работи с тези документи, се констатира, че няма нарушение. Както се вижда обаче, отстояние 100 метра от морето няма.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: