pixel

Трета международна конференция по фасаден инженеринг

ЕШЕП

На 7 ноември 2015г. в Sofia Event Center (Paradise Mall, гр. София) ще се проведе третата международна конференция по фасаден инженеринг.

Специални гости на събитието ще бъдат световните архитекти Тобиас Валисер, проектант на небезизвестната кула „Шумахер” в Абу Даби и един от създатели на музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, Торстен Хелбиг – съосновател на международно признатата компания Knippers Helbig Advanced Engineering, която разработва редица мащабни проекти като летища, музеи и арт инсталации и Кас Остерхуис – главен архитект на един от най-големите спортни комплекси в Дубай – „Dubai Sports City”, както и главен архитект на проекта ЦЕТ в Будапеща.

Арх. Димитър Паскалев и арх. Ангел Захариев ще разкажат и покажат какво е нивото на фасадния инженеринг в България.

Над 500 гости – професионалисти от строителния бизнес, архитекти и представители на институции ще имат възможност да чуят и дискутират последните тенденции в бранша.
Организатор на конференцията е  ЕТЕМ България, а официални партньори са фирмите  Elval Colour, Saint Gobain, Dupont и Devnya Cement.

Програмата на събитието, можете да намерите на www.facadeconference.com.

ЛЕКТОРИТЕ

Кас Остерхуис е професор в Техническия университет в Делфт. През 1987-1988 той работи в Париж заедно с визуалния художник Илона Ленард (Ilona Lénárd), а през 2004 г. тяхното архитектурно студио е преименувано на ONL [Oosterhuis_Lénárd].

От 2007 Кас Остерхуис е регистриран архитект в Унгария и е бил главен архитект на проекта CET.
През 2000 г. Остерхуис е назначен за професор по цифрови методи за проектиране в Техническия университет в Делфт и в момента ръководи екип от 12 изследователи в неговата група Hyperbody, център на знанията за нестандартна и интерактивна архитектура в ТУ – Делфт. Кас Остерхуис е директор на лабораторията protoSPACE.

В най-новата си книга „Към нов вид сгради, пътеводител за дизайна на нестандартната архитектура“ („Towards a New Kind of Building, a Designers Guide to Nonstandard Architecture“) Остерхуис разкрива основите на личната си архитектурна вселена, която приветства промяната на парадигмата от стандартни към нестандартни конструкции и от статични към динамични сгради като първоначално условие

Торстен Хелбиг е съосновател на Knippers Helbig Advanced Engineering. Признатата на международно ниво компания работи в областта на инженеринговите услуги и разполага с мултидисциплинарен екип от строителни и структурни инженери, архитекти и фасадни инженери, разполага с офиси в Щутгарт, Берлин и Ню Йорк, както и проектни офиси  в Абу Даби, ОАЕ и Шенжен, Китай.

Knippers Helbig предлага широка гама от услуги за структурен инженеринг и фасаден дизайн за сложни в архитектурен аспект проекти на сгради и мостове. От основаването си през 2001 г., Knippers Helbig е изградил репутация на фирма, която може да се справи и с най-взискателните проекти.

Компанията работи по множество проекти заедно със световно известни архитекти  като Норман Фостър, Масимилиано Фуксас и други. Потфолиото на Knippers Helbig обхваща широк спектър от малки до много големи сгради с различно предназначение като музеи, летища, офис сгради, търговски центрове, училища и детски градини, арт инсталации и мостове.

Тобиас Валисер е основател и съдружник на лабораторията за визуална архитектура LAVA (Laboratory for Visionary Architecture). LAVA действа като международен мозъчен тръст с офиси в Берлин, Щутгарт и Сидни. Офисът се стреми да създаде съвременна архитектура, която интегрира най-новите технологии в производството, както и проекти за създаване на сложни структури, вдъхновени от природата. Офисът става известен, когато през 2009 г. печели международния конкурс за градски център на първия град без емисии на въглероден двуокис Masdar.

По проекти в Саудитска Арабия, Германия, Китай и Австралия в момента работят 45 архитекти. Високите 280 метра кули близнаци в Китай и големият генерален план на Рияд са в процес на изграждане.

От 1997-2007, Тобиас е творчески директор на UNStudio в Амстердам, където е допринесъл за много проекти, включително Музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, Германия.

ЕТЕМ България

Етем България

Oснована през 1971 г. Етем заема бързо лидерските позиции в областта на алуминиевата екструзия и е сред най-обещаващите компании в Югоизточна Европа. С над 40 години опит и присъствие в секторите на проектиране и производство на архитектурни системи и профили с различни индустриални приложения, корпоративната мисия на Етем е да предоставя на своите клиенти продукти и услуги с добавена стойност.

Прочетете също: