pixel

Тракия Икономическа зона“ става европейската централа на голям китайски концерн

кitai

„Тракия Икономическа зона“ (ТИЗ) край Пловдив става европейската централа на китайската компания „China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd.“ – това стана ясно след подписването на договор за старта на китайско-европейски пилотен проект за глобално корпоративно седалище в ТИЗ. Церемонията се състоя в рамките на инвестиционен форум с участието на над 200 компании в Шънджън (Shenzhen). От българска страна договорът за съвместно изграждане и управление на „EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“ бе подписан от създателя на ТИЗ и председател на Борда на директорите в „Сиенит Холдинг“ АД инж. Пламен Панчев. „Porter City – European Headquarters“ ще даде възможност на производители от цял свят (Европа, Близкия изток и Африка, Русия и страните от ОНД) да изложат своите продукти, да установят свои офиси, търговски и логистични центрове в ТИЗ.

Глобалното корпоративно седалище ще обхваща терен от 2,6 млн. кв.м и застроена площ от 5 млн. кв.м. Пилотната зона представлява иновативна публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя и интересът към нея в Китай е огромен. Красноречив за това е фактът, че по време на форума „Сиенит Холдинг“ и China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd подписаха споразумения с китайски финансови компании и инвестиционни фондове и с немска бизнес асоциация с над 100 фирми членове за финансово участие в проекта, съобщиха от пресслужбата на ТИЗ. Оттам допълниха, че най-голямата телевизия в Китай CCTV е излъчила обширен репортаж от форума в Шънджън, съобщава trud.bg.

Договорът бе подписан в присъствието на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров, областния управител на Пловдив Здравко Димитров, зам.-председателя на Общински съвет-Пловдив Ангел Ангелов и зам.-кмета на Карлово Стойо Карагенски. Българската делегация отправи покана към китайската авиокомпания „Shenzhen Airlines“ за участие в търга за концесия на летище Пловдив. Развитието на аеропорта край Пловдив би подпомогнало и реализацията на китайско-европейския пилотен проект за глобално корпоративно седалище в ТИЗ.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: