pixel

Трафопост замрази Българския Лувър

българския лувър

Министерството на културата (МК) неофициално е замразило работата по т.нар. Български Лувър. Строителят „Главболгарстрой“ не може да предаде обекта за експлоатация заради един трафопост, съобщиха източници на „Труд“.

Трафопостът е ангажимент на МК, но то се бави с построяването му. Без съоръжението не може да се издаде акт 16, който позволява експлоатацията на музейния комплекс.

До момента „Главболгарстрой“ е получила 30% от сумата по договора с министерството. Парите са дадени при подписването на контракта за близо 20 млн. лв. Според източници на „Труд“ фирмата е приключила работата си, но не може да вземе останалите 70% от сумата, тъй като те се превеждат след издаване на акт 16.

„Главболгарстрой“ отказа коментар. Договорът с фирмата беше подписан през септември 2012 г., а работата трябваше да приключи до края на август 2013 г. Въпреки официалното си запитване, „Труд“ не получи отговор от Министерството на културата.

Проектът за Българския Лувър се финансира с 27,25 млн. лв. от ЕС и трябва да е окончателно приключен в средата на 2014 г.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: