pixel

България – първа в ЕС по ръст на строителната продукция

България е на първо място в Европейския съюз (ЕС) по месечен ръст на строителната продукция през октомври 2018 г., отчете Евростат. Произведената продукция в сектор строителство у нас е нараснала с 3,3% през октомври спрямо септември по данни на Националния статистически институт (НСИ) от началото на декември.

След страната ни по най-висок месечен ръст на строителството се нареждат Словения и Словакия със съответно 2,2% и 1,4%. На годишна основа строителната продукция в България се повишава с 1,8% след два поредни месеца на спад, съобщи Евростат. Това отрежда на страната ни десето място сред страните членки на ЕС.

Най-голямо повишение на произведената строителна продукция на годишна основа през октомври е регистрирано в Полша (19,4%), следвана от Унгария (18,5%) и Словения (18,3%). Най-голям годишен спад е отчетен в Румъния (-4,8%), Швеция (-3,3%) и Франция (-2,9%).

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: