pixel

Традиционна къща в Босна и Херцеговина – пример за устойчиво строителство

Така изглежда традиционната босненска къща в характерен архитектурен стил от османския период на Босна и Херцеговина. Тя със сигурност се различава от турския стил на строителство. Построена е от естествени материали като дърво и камък. Цялата концепция включва сграда с красива вътрешна градина и дървена входна порта. Скрита в хълмовете на Сараево, малката красива босненска къща сякаш се материализира от учебниците по история.

Тази специална традиционна къща е построена преди около 150 години на хълма „Паша“ над Сараево, и наистина представлява монументално наследство. Традиционните босненски къщи са известни с рози и фонтани с вода в градините си. В тази градина може да се вдъхне аромата на черешово дърво, орех или ябълково дърво. Подобни съкровища вече много рядко могат да се видят в страната. Къщата дава представа колко скромно са живеели семействата в Босна и Херцеговина. Интересно е да се отбележи, че когато тези къщи са строени, гледката и здравословната среда са били много важни. Днес мъглата и мръсният въздух покриват долината на Сараево.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: