Огледална невидима къща наподобява полегнал небостъргач

Продуцентът на „Американски психар“, Крис Ханли, създаде огледална къща до Националния парк Joshua Tree в Калифорния, която наподобява полегнал на една страна небостъргач от Ню Йорк. Конкретното място за „Невидимата къща“, само на 10 минути от парка Joshua Tree, е препоръчано на Крис Ханли от британския архитект Дейвид Аджайя. „Невидимата къща“ може да бъде наета за снимане на филми, фото сесии и други събития.

Дългата, елегантна къща от стоманена конструкция, обвита в огледално закалено стъкло, обикновено използвано за фасадите на небостъргачите, е създадена в колаборация с архитект Томас Осиники. Поставена е над земята върху цилиндрични бетонни колони, образувайки конзола в единия си край. Вътре стените от огледално стъкло предлагат широки безпрепятствени гледки към частния парцел от 90 акра, а стоманената конструкция е оставена непокрита на тавана.

„Невидимата къща“ е с площ от 465 кв. м, проектирана като едно дълго, непрекъснато пространство за забавление около 30-метров вътрешен басейн.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: