pixel

Tопли материали и завъртяни обеми в нов хотел в Мексико

Mexico 1
Мексиканската архитектурна фирма Sordo Madaleno Arquitectos завърши изграждането на нов хотелски комплекс в Сан Хосе дел Кабо, Баха Калифорния, Мексико, който се състои от поредица завъртяни една спрямо друга секции, адаптирани към терена. Комплексът Solaz Los Cabos е с площ от 150 000 кв. м. и включва хотелска част, апартаменти, ресторанти, спа, зона за забавление и отдих, музей, открити площи.

Mexico 3
Изключителната природа на полуостров Баха Калифорния с полупустинния си пейзаж в нюанси на охра, контрастираща с тъмно синьото на морето на Кортес, е идеалният контекст за изграждане на нов емблематичен хотел в страната. Пример за интеграцията между пейзаж, архитектура и изкуство, Solaz Los Cabos обхваща обща площ от 9,8 хектара по крайбрежен участък, който включва уникални топографски характеристики. Архитектурната концепция се ръководи от тази необходимост за правилно интегриране на структурата в околната среда, което се постига чрез използването на органични форми, свързани с движението на вълните, създавайки атрактивни серии от секции, адаптирани към локацията. Изборът на материали, насаждения и методи на строителство подсилват концепцията за интеграция с това красиво място.

Mexico 2

Естественият стръмен терен, който се издига от морското равнище на север, е предопределил обособяването на три големи извити тераси, върху които е построен комплекса. Терасите се простират от изток на запад, като хотелските стаи са ситуирани в западния край. Преминаването между терасите се осъществява по тесни пасажи, ограничени от гъста растителност с цел осигуряване на по-голяма уединеност. Предвид наклона всяка тераса се издига стъпаловидно над другата, с обърнати на юг фасади на секциите и спираща дъха гледка към морето. Зоната за забавление и отдих, включително басейните и плажният клуб, са разположени на най-ниското ниво, непосредствено до плажа. Нивото на достъп до комплекса е в основната сграда. Дизайнът, който демонстрира голяма пластичност на формата и органично движение, представлява три блока, подредени един върху друг. Всеки блок се състои от два етажа с хотелски стаи. Апартаментите, които хотелът управлява, са разположени в три сгради с квадратна пропорция в южната страна на парцела.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: