Тиха дървена къща осигурява спокойствие в шумната среда среда

durvena kushta

Живеенето в шумната градска среда на световните столици и мегаполиси е не просто досадно – това може да бъде опасно за здравето на хората. За да създаде безопасно убежище от шумовите атаки, студио „Blue Forest“ е създало ултра-тиха „Дървена къща“ – приказно съоръжение и акустично произведение на изкуството. Изработена е изцяло от дървен материал. Подобна на какавида, къщичката е създадена в сътрудничество с John Lewis и британската неправителствена организация Quiet Mark. Къщичката ще бъде дарена на детския хоспис „The Chestnut Tree House“ в Западен Съсекс.

Blue Forest е фирма, специализирана в създаването на дървени къщи с елементи на лукс. Нейната „Тиха дървена къщичка“ е най-новото попълнение сред дървените къщи на компанията, но специален акцент в тази е шумоизолацията. Вдъхновена от формата на малки дървета, красивата заоблена къщичката стои върху три големи дънерни структури. Уютната и съвременна, къщичката е изградена по най-новите технологии на звукоинженерството, за да се изолират децата и семействата им от вредния прекомерен шум.

Изправени пред допълнително предизвикателство да изградят дървената къщичка така, че да може лесно да се демонтира и транспортира, но и да е достатъчно устойчива, за да бъде сглобена за постоянно използване на открито, дизайнерите построили къщичката така, че да стои самостоятелно върху дърво-„домакин“.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: