Кипър ще строи Disneyland

disneyland

Euro Disney of the Mediterranean – така ще се казва развлекателния парк, който ще бъде разположен в близост до Ларнака. Проектът включва, изграждане на туристически комплекс и петзвезден хотел, които ще бъдат разположени на територия от 500 000 кв.м.

За пръв път в Кипър се заговори за изграждането на Disneyland през 2009 г. Тогава идеята беше да се намира в град Пила и да заема площ от 800 000 кв.м. През 2012 г. проектът забуксува. Причината бяха тежки преговори между кипърското правителство, руски инвеститори и собствениците на земята, върху която трябваше да започне строителството.

След петгодишно чакане, през тази година беше дадена „зелена светлина” на проекта. Независимо, че новият увеселителен парк ще бъде по-малък от първоначалния план, приходите от него ще са значителни за кипърската държава. Освен, че ще се увеличи притокът на туристи, ще бъдат разкрити много нови работни места.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: