pixel

Час-пик с велосипеди в Копенхаген

velo

Джим Салде е човекът, направил тази снимка в Копенхаген на едно от най-оживените кръстовища  в пиков час. Има коли, разбира се, но това, което веднага впечатлява, е броят на хората, които карат колело.

Можем да впрегнем въображението си и да си представим всичките тези хора да карат коли – би било страшно задръстване и пиковият час би бил много изнервящо преживяване. Колите ще стоят пред светофарите и ще бълват дим, а заседяването зад волана води и други здравни рискове.

Копенхаген има 454 километра вело-трасета при наличието на 580 хиляди души население, съобщава greentech.bg. С други думи, два пъти по-малко жители в сравнение със София и 10 пъти повече вело-инфраструктура в сравнение с нашата столица.

Имаме какво да научим от Копенхаген и неговата вело-култура. Градската управа се епогрижила за множество малки, но важни неща, които другите градове по света могат да взаимстват.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: