pixel

Дупница с проект на ски център за 2500 души

ski korort

Планират се 17 километра писти, хотели и ресторанти. Прогнозната стойност на инвестицията е 30-40 млн. лева

Изграждането на комплекс със 17 км писти и съоръжения, места за настаняване и изхранване, паркинги, гардероби и други обекти предвижда инвестиционното намерение на Община Дупница за изграждане на туристически ски център в района. Неговата ски зона ще може да поеме до 2500 човека, съобщи БНР.

Екипът, направил проучването в планината над две от селищата на общината – Бистрица и Джерман, представи вчера пред обществеността и бизнеса в Дупница два варианта на изграждането на ски центъра – съкратен и мащабен. “Препоръчвам да се започне с по-малките мащаби и при доказан икономически ефект на инвестицията да се продължи с разширяване на туристическата и ски зона”, посочи арх. Емил Леков, който е работил по изграждане на ски зоните в Банско, Пампорово и Витоша, предаде БНР.

Най-високата точка на лифта и влека е 2080 метра над морското равнище. Експертите препоръчват строителството на туристическите обекти за настаняване на гостите да бъдат в населените места, а не в планината. Прогнозната стойност на инвестиционното намерение е между 30 и 40 милиона лева, а срокът за изпълнение на бъдещия проект – от 4 до 6 години. От общинската администрация заявиха, че МРРБ ще осигури средства в размер на 500 хиляди лева за работен проект.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: