pixel

ТЕРАПОР® ULTRA – COMFORT

terapor-ultra-comfort

ТЕРАПОР®ULTRA – COMFORT представлява изпитана топлоизолационна система с извънредно високи топлоизолационни характеристики. Тя е изпълнена с фасаден полистирен, с вградени в графитни рефлектори и абсорбатори, както и плочи с различни дебелини, в зависимост от конкретните изисквания на проекта. Всички съставни елементи са практически изпитани и подбрани така, че взаимно да се допълват по оптимален начин.

ТЕРАПОР®ULTRA – COMFORT е особено подходяща за нискоенергийни и пасивни сгради. Вграденият, в структурата на EPS-а графит, отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV лъчи. Използването на графитен полистирол в топлоизолацията на сградата повишава нейната енергийна ефективност с около 20% – 25%, в сравнение с тази при обикновения стиропор. Отличава се с много високи топлоизолационни характеристики във всички сезони и предпазва помещенията от изстудяване през зимата и от прегряване през лятото, спестявайки до 80% от разходите за отопление и охлаждане.

ТЕРАПОР®ULTRA – COMFORT е изключително устойчива на стареене, атмосферни влияния и напукване. Тя е паропропусклива и спомага за здравословния микроклимат в сградата, позволявайки на конструкцията да „диша“, като по този начин ефективно подпомага предотвратяването на натрупване на конденз и мухъл, както в нея, така и в помещенията.

ТЕРАПОР®ULTRA е изпитана и сертифицирана по действащите европейски норми. Носител е на Златен Медал от Международния пловдивски панаир 2008 г.

Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: