pixel

Магистралите „Хемус” и „Черно море” са приоритет

liliana-pavlova

Приоритет на правителството е до 2020 г. да бъде завършен автомагистрален пръстен, включващ аутобаните „Хемус”, „Черно море” и „Калотина”. След края на настоящия програмен период няма да бъдат отпускани европейски средства за пътища и тяхното изграждане трябва да бъде финансирано чрез публично-частно партньорство. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на Срещата на върха на министрите по пътна инфраструктура край Варна.

По думите й в рамките на двата мандата на правителствата с премиер Бойко Борисов в експлоатация ще бъдат пуснати над 300 км нови магистрали и ще се рехабилитират над 2 000 км пътища от първи, втори и трети клас, съобщава dariknews.bg.

С екипа на Световната банка се работи за въвеждане на електронна система за заплащане на пътните такси, която да замени винетките. По този начин най-много ще плащат шофьорите, пътуващи най-много, каза още Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: