pixel

Светослав Глосов става почетен консул на Мароко

Глосов

Източник: dir.bg

Правителството даде съгласието си в Пловдив да бъде открито почетно консулство на Кралство Мароко в България с консулски окръг, обхващащ територията на областта. Със същото решение кабинетът допусна Светослав Глосов да изпълнява функциите на почетен консул. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Към момента Глосов е управител и мажоритарен собственик на строително предприятие, председател е на борда на директорите на Българската строителна камара, член е на управителния съвет на КРИБ и съпредседател на Българско-мароканския бизнес съвет.

Откриването на почетно консулство на Мароко в България има важно значение за задълбочаване на двустранните отношения, тъй като ще създаде допълнителни възможности за развитие на политическите, икономическите и културните връзки между България и Мароко, както и за привличането на чужди инвестиции в страната ни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: