pixel

Седем нови детски площадки в Стара Загора

детска площадка

Източник: dariknews.bg

Още 200 000 лева за изграждане на детски площадки ще отдели община Стара Загора до края на 2013 г. Това обяви кметът Живко Тодоров при представянето на седем чисто нови места за игра на най-малките.

„Изграждането на една такава площадка струва около 15 000 лева. За тези седем, които вече сме направили дадохме 120 000 лева. Амбицията ни е до края на годината да сме направили около 15 площадки в междублоковите пространства на кварталите. До края на мандата ни броят им трябва да е около 50-60″, заяви Живко Тодоров.

Първите седем площадки са изградени в в кварталите „Три чучура-Север“, „Три чучура-Юг“, „Казански“, „Самара“, „Зора“, в междублоковото пространство югозападно от улица „Братя Жекови“ и булевард „Отец Паисий“ и в парк „Самарско знаме“. Местата са избрани след допитване до хората от кварталите и по тяхно настояване.

„При предишното управление няма нито една изградена по изискванията детска площадка. Ако всяка година се прави по нещо обаче нещата ще се получат. Сега пускаме и процедурата за обществена поръчка за изграждане на новата детска градина. Имаме отпуснати 2 милиона лева от Министерството на финансите за построяването й. Вярвам, че следващата година по това време ще бъде готова“, допълни кметът на Стара Загора.

От ръководството на общината коментираха и стартиращото през тази година електронно записване за детските градини. „В детските градини в центъра няма свободни места. Новите правила ще помогнат за помогнат за по-безпристрастното приемане на децата в градините. По-удобно е, няма ходене при директорите“, заяви Живко Тодоров.

„Вече никой няма да има привилегии. Единствените такива са за деца, чийто родители са редовни студенти. Няма опасност да останат деца извън градините“, гарантира заместник-кметът Иванка Сотирова. Системата за електронно записване ще стартира на 15 май.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: