Бизнесът и правителството ще обсъдят енергийната ефективност в строителството

da subudim stroitelstvoto

Събитието ще се проведе по време на Българска строителна седмица в Интер Експо Център

Повишаването на енергийната ефективност на сградите безспорно е една от най-обсъжданите теми напоследък както сред собствениците на жилища, така и за компаниите в строителния сектор. Националната програма за саниране е вече в ход и голяма част от фирмите се ориентират към предлагането на технологични решения, които да се приложат в реновирането на сградния фонд в страната.

Техническото изпълнение на националната програма е една от основните задачи и на правителството, и на фирмите.  Ето защо на 26 март това ще бъде основната тема във форума „Да събудим строителството“, който е част от изложението Българска строителна седмица – от 25 до 28 март в Интер Експо Център.

Технологично реновиране на сградите

Във форума ще участват някои от големите компании в сектора, за да представят възможностите за приложение на нови енергоефективни решения в модерното строителство, както и нужните инвестиции и поръчките по ЗОП. Сред фирмите са Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и архитектурно студио А.Д.А.

В темата ще се включи и Десислава Йорданова, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която ще представи подробности от националната програма за саниране, както и представители на Столична община,  Български съвет за устойчиво развитие и сдружение „Български врати и прозорци“.

„Да събудим строителството“ ще се проведе за втора поредна година в дните на Българска строителна седмица. През 2014 г. форумът събра представители на местната власт, национални организации и компании от бранша, които очертаха възможностите за строителния бизнес в програмния период 2014-2020 г. и публично-частните партньорства.

В дните на изложението


Тази година участие в Българска строителна седмица ще вземат над 120 компании, сред които фирми от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.

В изложението ще се включат производители и вносители на строителни материали, които ще предложат нови продукти, както и важните участници в сектора – архитекти, инженери, търговци, инвеститори и строителни компании.

Освен форума „Да събудим строителството“ част от четиридневната програма на събитието ще бъдат – архитектурен форум за градската среда в София с участие на Столична община, архитектурни студия и сдружения, и фирмени презентации за новите продукти и услуги на пазара.

Интер Експо Център

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: