pixel

Studio Gang планира хотел с нащърбена фасада в Денвър

Studio Gang

Американският архитектурен офис Studio Gang разкри плановете си за построяване на хотел в Денвър с бяла фасада, изпъстрена с отвори за прозорци, които напомнят кората на дърво.

Хотелът с площ 12 542 кв.м. ще бъде висок 48 метра и ще има гледка към града и Скалистите планини, които ще се виждат от неговите отличителни прозорци с форма на миди.

Дизайнът на Studio Gang за прозорците се вдъхновява от шарките с форма на око върху кората на стволовете на вид топола. Хотелът ще се казва Populus на името на Populus tremuloides, латинското наименование на дърветата.

Studio Gang

По-нагоре по фасадата прозорците ще изглеждат сякаш имат издадени напред „капаци“.  Размерите варират в зависимост от това дали са прикрепени към обществени или частни стаи.

Това проектиране на прозорците има и екологична цел. Капаците се простират навън според позицията на слънцето, така че помещенията, да получат максимална сянка. Поради извитата форма на прозорците, дъждовната вода ще се стича по фасадата, поддържайки външния й вид чист.

Тези характеристики ще подобрят енергийните качества на сградата при непредсказуемия климат в Колорадо.

Интериорните прозорци ще играят ролята на места за сядане или бюра, създавайки у гостите усещане, че са навън.

Има планове за зелен покрив, който ще бъде изграден като място за общуване на гостите, а също така ще предложи ново местообитание за местната дива природа.

Studio Gang се занимава с архитектура и градски дизайн и е основано през 1997 г.

Studio Gang

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: